Nyheter

Guld Peder

Den 9/8 var vi bjudna till Grevlunda för att ta emot Peder när han kom hem från OS i Tokyo med både guld och silver! En härlig kväll

Stallet är målat 

Så snart svalorna flugit sin kos tog vi tillfället i akt och målade stallet, så här fint blev det!

 

Träningshoppning hemma

Så här ser det ut när Despacito (Bravour- Cardento) träningshoppar hemma på vår egen bana.

Våra 4-åringar har premiär tävlat

Deniz och Despacito har varit på Henriksdals unghästtävlingar och gjort debut. På bilden syns Despacito med Emil.

Denis var felfri och Despacito hade 6 fel (4+2 tidsfel). Mycket duktiga men Deniz tyckte inte om att åka lastbil hem igen...

 

Tävling i gen

Ytterligare en tävling ute på Stensäter avklarad i helgen. Lobelia gjorde en felfri runda i 1.10 avd. B och debut i 1.20 avd B med ett hinder ner och en volt. Caramia som sakta men säkert närmar sig tävlingsform efter låååååång konvalesens startade 1.20 avd A och fick en 4:e placering.

Hösilage

I år velade vi lite framoch tillbaka med hösilage skörden vilket resulterade i att vi endast högg halva stycket och använder den andra halvan till bete åt unghästarna. 7/6 plastade vi och det blev 18 balar.

Dressyrträning

Sofia ligger i hårdträning med Lobelia, hoppträning för Maria Gretzer och dressyrträning för Rutger Stensson. På bilden hemma hos oss på vår fina fiberbana, gäller att passa på när hindren är borta...

 

Unghästarna

Våra fina unghästar har fått syn på något intressant ute på betet. Coronation MK, Blixten, Machu Picchu och Brexit. Gillar uppställningen... skimmel - brun - skimmel - brun. Fina pållar

Tävling på Stensäter 

I går, 13/5 tävlade Sofia och Lobelia på Stensäter och det blev ytterligare en felfri runda i 1.10m avd B. Bästa tänkbara förutsättningar med sol och klarblå himmel.

...och äntligen bete

I söndags 8/5 släppte vi unghästarna på efterlängtat sommarbete. Grönt, saftigt gräs och solsken, vad mer kan man önska sig som pålle.

 

Äntligen tävling...

I helgen som var startade Sofia och Lobelia en klass på Henriksdals fina tävlingar vilket resulterade i en felfri runda! Kommand helg blir det start ute på Stensäter och därefter står Falsterbo näst på tur.

 

Leriga hagar, vad är det??

Vi har kontaktat Ulrika Andersson på Nordic Mudcontrol Sweden för att lösa problemet med leriga hagar. Här ses resultatet före och efter, helt fantastiskt!

Tilläggas bör att det tog ca 45 minuter att lägga.

 

Nytt år, nya tag!

God fortsättning på det nya året får vi verkligen hoppas. Covid-19 härjar fritt fortfarande och vi håller oss hemma i största möjliga utsträckning. Trots vinter tid har vi möjlighet att för det mesta kunna rida ute på vår ridbana vilket underlättar vardagen mycket. Vissa dagar bättre än andra...

Mer jul...

Julstämningen lägger sig så smått över Kronotorp.

Det fick bli en fin krans också...

Snart jul igen

Nu är det snart jul igen och Leif hade terminens sista tisdagsträning på Björkängs Gårds fina anläggning, hos Lena och Staffan Hammarskiöld, i går. Den här fina julkorgen fick han av sina duktiga elever!

 

Fin, fine ´Lilleman´

Hur gullig får man vara? Machu Picchu 2,5 år (Cicero Z - Saint Amour - Cardento) står i en lerig lösdrift tillsammans med sina kompisar.

Besök på Phile Gård

Vi hade glädjen att få hälsa på både Maria och Singular, Lobelias pappa, när vi var på besök på Phile Gård fär några veckoe sedan. Fin, fin pålle den där Singular!

Så kom vintern...

En morgon i november kan det se ut så här, blir spännande att se hur banan är?

Hösten som bäst!

Så här ser det ut när hösten är som bäst, lille Blixten 1,5 år ( Saint Amour - Nagano - Lux Z ) njuter i solen.

 

Slut på sommarbetet

I dag flyttade vi in våra unghästar från sommarbetet till lösdriftsstallet, det gillar dom skarpt!