Nyheter

Vi rider i "Nice Ride" produkter

Nya skor, short chaps och handskar av märket "Nice Ride" rider och jobbar vi i nu.

Mycket sköna och bekväma skor som finns i olika färger med matchande ridhandskar och short chaps. Kolla in bilderna nedan!

Brun sko

Grå sko

Svart sko

 

 

Det går frammåt...

Scharktningen är avklarad och första bärlagret är på plats. Fortsättning följer.

 

Ettårs hingstarna har blivit vallacker

I dag har Per, vår veterinär, varit här och kastrerat CORONATION MK (Cotten) E: Cornet Obolensky - Diamant de Semilly och BLIXTEN E: Saint Amour - Nagano.

Ny ridbana

I torsdags kväll togs första "spadtaget" på vår nya ridbana. Det är Lasse, Leifs bror som står för grävandet alltså Vollsjö Grävservice och svåger Erik som står för alla uträkningar. Vi hoppas den skall vara ridklar om några veckor, förhoppnings till midsommar!

Några dagar senare såg det ut så här...

Det ska ju stegas också...

 

När olyckan är framme...

Den 31/3 trillade Sofia, odramatiskt, av en unghäst och bröt vänster skenben och drog av ett ledband när hon landade på foten. Väldigt olyckligt. Nu väntar konvalesens men det har ju faktiskt redan gått en hel månad så det är bara att se tiden an. I dag är det Valborgsmässafton, regnar och är iskallt ute, precis som vanligt. 

Ny häst!

Vi har köpt en ny häst, ett sto 5 år E: Singular LS La Silla - Quidam de Revel - For Pleasure. Hon heter Lobelia och kommer från Jana Odervall, jätte trevlig häst!

 

Sålda hästar

Vi har sålt tre hästar, först ut var Kajan som gick till Belgien i November förra året och därefter Bexoa som en elev till Leif i Vellinge köpte. I Januari i år såldes Top Notch (Nalle) till familjen Björklund som bor både i Sverige och USA.

Saint Amour och Bexley

I december tog vi det svåra beslutet att ta bort vår fine Saint Amour 1125 pga ålder och hälsoskäl, likaså fina Bexley. Dom här två hästarna har gett oss två fina helsyskon som vi verkligen tycker mycket om; Brexit och Blixten.

Vila i frid "Svante" och Bexley, ni har varandra i himlen och det känns så skönt att veta. Tack för allt ni gett oss!

GOTT NYTT ÅR!

Vi hälsar ännu ett nytt år välkommet och hoppas att det blir ett bra och framgångsrikt år. Vintern lyser med sin frånvaro och vädret är gynnsamt ur  hästverksamhets synvinkel.

Brexit håller top position

Brexit gillar att sikta mot högre höjder redan som 1,5 åring. Hon står ofta uppe på den här kullen och håller koll, det har hon gjort ända sedan födseln.

 

Tillfällig ridbana...

Eftersom underlaget i Färs Härads ridhus är så dåligt att vi inte kan rida där har vi fått hitta en tillfällig nödlösning. Stenmjöl på gårdsplanen funkar bra att trimma hästarna på så länge det är regnigt och blött ute, dessutom plus grader och milt för årstiden.

 

 

Deniz och Despacito på Flyinge

För en vecka sedan reste Deniz och Despacito till Flyinge för inridning vilket sker av eleverna som går unghästutbildningen där. Dom skall vara där i 7 veckor och kommer hem strax innan jul.

Inte helt lätt att lasta Despacito så vi fick köta i två omgångar...

På plats

Även Deniz på plats

 

Cotten har anlänt!

Vår nya fölunge (Diamant de Semilly - Cornet Obolensky) har anlänt till Kronotorp! Hela vägen från Uppsala till Vollsjö men resan gick bra och Cotten stod som ett levande ljus i lastbilen. Välkommen!

Sofia och Bexoa

 

Brexits och Blixtens storasyster

Isabella har fått smak...

Det ska ju börjas i tid, och det tycker Isabella också. Här sitter hon upp på Ellens snälla häst Nicke.

 

Lösdriften inflyttningsklar

Så här snyggt blev det med den nya inner väggen! Och ettåringarna har faktiskt redan flyttat in...

Vi har köpt ett föl

Tidigare i somras köpte vi ett föl, en kompis till Blixten, som heter Coronation MK och är E: Cornet Obolensky - Diamant de Semilly. Nu i början av oktober är den 6 månader och skall snart vänjas av från sin mamma och därefter flytta hit.

GP seger för Westbrook!

I morse vaknade vi till dom glada nyheterna att Westbrook vs Diablo vann en 5*

GP i Gijon, Spanien, i går! Förr hände det lite titt som tätt när Ohlala var i farten men nu var det ett tag sedan så det kändes riktigt bra. Duktiga häst! Piloten Greg Broderick (IRL) likaså.

Blixten har ändrat färg???

Från en dag till en annan har lille Blixten ändrat färg. Fölpälsen trillade av och fram kom en mörkbrun skönhet. Världens bästa Blixten!

Stallet har fått sig ett lyft

 Under sista hälften av Augusti har vi tvättat och målat stallet vilket var mycket välbehövligt efter att svalorna dragit söder ut...