Nyheter

Aachen 2019

Leif och Viveca har varit nere i Tyskland, Aachen och tittat på tävlingarna. Det svenska laget vann laghoppningen för 2:a veckan i rad!! Helt fantastiskt bra. (när detta sätts på pränt har dom även vunnit laghoppningen på Hickstead, alltså tredje laghoppnings segern i rad!) Det var mycket folk och fest på plats så vi var ju väldigt tacksamma att få egen "privat svensk parkering" precis utanför entre´n. Hur var det bara möjligt?? Och egen parkeringstant...

 

 

Renovering på gång

Vi bättrar på vårt lösdriftstall med en sarg för säkerhetsskull. Det skall också fyllas upp med mer grus innan det är dags att strö med halm inför höst och vinter.

 

Nytt bete för 2 åringarna

Saint Deniz Z och Despacito har flyttats till nytt bete och går nu utanför vårt köksfönster.

 

Blixten växer

Det blev 47 stycken!!!

Då var det hugget (som stucket)

I går kväll högg vi vårt stycke och hoppas på betydligt bättre utdelning detta året än förra... Det ser ut som om det ska bli bra väder några dagar framöver så vi hoppas att det ska vara plastat och klart innan midsommar. Gissar på ca 38 balar.

 

1 vecka gammal

Så här gullig är lille Blixten, 1 vecka gammal. Nu är han och hans mamma ute på grönbete på dagarna och snart blir det även på nätterna.

Utomhus för första gången

Så här nöjda var Blixten och hans mamma när dom fick komma ut för första gången tillsammans, strävandes åt samma håll dessutom!

Bexley har fölat!

Natten till den 10/6 fölade Bexley, en vecka för tidigt och helt själv. Vi har vakat och varit uppkopplade men ändå lyckades hon få ut sin underbara lilla unge (E:Saint Amour) utan att någon var på plats. Vi kom ut när allt var klart och fann en fin, långbent hingst som numer går under arbetsnamnet Blixten.

Lite nytt

Vi har städat upp på baksidan och satt nytt staket utmed stengärdet, det blev riktigt snyggt!

Rappsen i full blom

Kunde inte låte bli att ta en bild på den fina rappsen i full blom

Äntligen bete

Machu Picchu, Peppi, Brexit och Leif med Denniz och Despacito i bakgrunden

Despacito i egen hög person (häst...)

Kajan har rest till Belgien

I går bar det av till Belgien och Peter Lauers för Kajans del. Vi får se vad det kan leda till. Planen är att han skall stå där i 2 månader och därefter görs en utvärdering hur vi går vidare.

Lastbils byte

Lika fin nu som då, 5 år av sann gädje!

Och det blev den här godingen i stället...

Kastrerad

För snart 2 veckor sedan kastrerade vi Machu Picchu, 9 månader gammal. Han ska snart ut på grönbete med tjejerna så det var nödvändigt...

Bilden nedan är dock tagen i somras.

Mor och son

Caramia och Machu Picchu Z, ute och käkar lite grönt...med betoning på lite, vi vill ha regn!!

Saint Amour 1125

Saint Amour 1125 (Stakkato-Sherlock Holmes) står även den här avels säsongen till tjänst på Blädde Seminstation i Blentarp, Skåne. För mer information:

0734096658

info@bladdegard.com

www.bladdegard.com/seminstation

Emil är tillbaka

Emil Bergkvist är tillbaka hos oss igen och ska hjälpa till i stallet och träna sina medhavda hästar. Än så länge har han bara en häst med sig, stoet Adell men längre fram kommer även Marco Itos tillbaka. Välbehövligt och tacksamt tar vi emot en hjälpande hand.

Sofia och Erik väntar barn igen 

I augusti ska lilla Isabella bli stora syster, Sofia är gravid igen. Jörgen kommer att tävla Caramia och Kajan framöver vilket känns väldigt kul. "Nalle" är kvar hos Peder och Lisen på Grevlundagården och vi ser fram emot att följa våra hästar på tävlingar i vår och sommar.

Fina Trippel C har galopperat vidare

I början av April hände det som man fasar mest för som uppfödare, vårt fina sto Tripple C (Cardento-Cortus-Conte) mådde inte bra och det visade sig att hennes foster i magen var dött vilket resulterade i att vi fick ta bort henne. Vad som orsakat detta får vi aldrig veta men prover togs och vi kunde konstatera att det inte rörde sig om abortvirus. Sorgen, saknaden och förlusten är stor och tung att hantera, nu hoppas vi att dom andra stona ska föla enligt planerna. Bexley i mitten av juni och Cartagena i början av juli.

Tripple C