Nyheter

Sålda hästar

Vi har sålt tre hästar, först ut var Kajan som gick till Belgien i November förra året och därefter Bexoa som en elev till Leif i Vellinge köpte. I Januari i år såldes Top Notch (Nalle) till familjen Björklund som bor både i Sverige och USA.

Saint Amour och Bexley

I december tog vi det svåra beslutet att ta bort vår fine Saint Amour 1125 pga ålder och hälsoskäl, likaså fina Bexley. Dom här två hästarna har gett oss två fina helsyskon som vi verkligen tycker mycket om; Brexit och Blixten.

Vila i frid "Svante" och Bexley, ni har varandra i himlen och det känns så skönt att veta. Tack för allt ni gett oss!

GOTT NYTT ÅR!

Vi hälsar ännu ett nytt år välkommet och hoppas att det blir ett bra och framgångsrikt år. Vintern lyser med sin frånvaro och vädret är gynnsamt ur  hästverksamhets synvinkel.

Brexit håller top position

Brexit gillar att sikta mot högre höjder redan som 1,5 åring. Hon står ofta uppe på den här kullen och håller koll, det har hon gjort ända sedan födseln.

 

Tillfällig ridbana...

Eftersom underlaget i Färs Härads ridhus är så dåligt att vi inte kan rida där har vi fått hitta en tillfällig nödlösning. Stenmjöl på gårdsplanen funkar bra att trimma hästarna på så länge det är regnigt och blött ute, dessutom plus grader och milt för årstiden.

 

 

Deniz och Despacito på Flyinge

För en vecka sedan reste Deniz och Despacito till Flyinge för inridning vilket sker av eleverna som går unghästutbildningen där. Dom skall vara där i 7 veckor och kommer hem strax innan jul.

Inte helt lätt att lasta Despacito så vi fick köta i två omgångar...

På plats

Även Deniz på plats

 

Cotten har anlänt!

Vår nya fölunge (Diamant de Semilly - Cornet Obolensky) har anlänt till Kronotorp! Hela vägen från Uppsala till Vollsjö men resan gick bra och Cotten stod som ett levande ljus i lastbilen. Välkommen!

Sofia och Bexoa

 

Brexits och Blixtens storasyster

Isabella har fått smak...

Det ska ju börjas i tid, och det tycker Isabella också. Här sitter hon upp på Ellens snälla häst Nicke.

 

Lösdriften inflyttningsklar

Så här snyggt blev det med den nya inner väggen! Och ettåringarna har faktiskt redan flyttat in...

Vi har köpt ett föl

Tidigare i somras köpte vi ett föl, en kompis till Blixten, som heter Coronation MK och är E: Cornet Obolensky - Diamant de Semilly. Nu i början av oktober är den 6 månader och skall snart vänjas av från sin mamma och därefter flytta hit.

GP seger för Westbrook!

I morse vaknade vi till dom glada nyheterna att Westbrook vs Diablo vann en 5*

GP i Gijon, Spanien, i går! Förr hände det lite titt som tätt när Ohlala var i farten men nu var det ett tag sedan så det kändes riktigt bra. Duktiga häst! Piloten Greg Broderick (IRL) likaså.

Blixten har ändrat färg???

Från en dag till en annan har lille Blixten ändrat färg. Fölpälsen trillade av och fram kom en mörkbrun skönhet. Världens bästa Blixten!

Stallet har fått sig ett lyft

 Under sista hälften av Augusti har vi tvättat och målat stallet vilket var mycket välbehövligt efter att svalorna dragit söder ut...

 

 

 

Aachen 2019

Leif och Viveca har varit nere i Tyskland, Aachen och tittat på tävlingarna. Det svenska laget vann laghoppningen för 2:a veckan i rad!! Helt fantastiskt bra. (när detta sätts på pränt har dom även vunnit laghoppningen på Hickstead, alltså tredje laghoppnings segern i rad!) Det var mycket folk och fest på plats så vi var ju väldigt tacksamma att få egen "privat svensk parkering" precis utanför entre´n. Hur var det bara möjligt?? Och egen parkeringstant...

 

 

Renovering på gång

Vi bättrar på vårt lösdriftstall med en sarg för säkerhetsskull. Det skall också fyllas upp med mer grus innan det är dags att strö med halm inför höst och vinter.

 

Nytt bete för 2 åringarna

Saint Deniz Z och Despacito har flyttats till nytt bete och går nu utanför vårt köksfönster.

 

Blixten växer

Det blev 47 stycken!!!

Då var det hugget (som stucket)

I går kväll högg vi vårt stycke och hoppas på betydligt bättre utdelning detta året än förra... Det ser ut som om det ska bli bra väder några dagar framöver så vi hoppas att det ska vara plastat och klart innan midsommar. Gissar på ca 38 balar.